Tankosilosy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– zbiorniki do czekolady

Produkowane przez nas tankosilosy i zbiorniki magazynowe są przeznaczone do magazynowania mleka, serwatki, śmietany, soków, spirytualiów, wody, olejów, tłuszczy pochodzenia zwierzęcego, wolnych kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego oraz produktów sypkich dla przemysłu zbożowego (zbiorniki międzyoperacyjne – zbiorniki zsypowe, leje).

Pojemność do 300.000 litrów.
Silosy o większych pojemnościach wykonywane są w siedzibie klienta (na placu budowy).
Zbiornik zasadniczy w wykonaniu ze stali kwasoodpornej. Płaszcz zewnętrzny w wykonaniu ze stali kwasoodpornej (spawany) lub w wykonaniu z blachy ocynkowanej trapezowej malowanej. Wyposażenie (mieszadła, automatyka pomiarowa, podesty, włazy rewizyjne, mycie CIP) – dostosowane do potrzeb Klienta.

Zapewniamy transport i montaż w miejscu posadowienia zbiorników

Zbiorniki do czekolady – ze względu na specyficzne własności fizykochemiczne produktu, jakim jest czekolada oraz z uwagi na konieczność zachowania najwyższych standardów jakości i higieny przechowywania produktu, zbiorniki do czekolady mogą posiadać szereg zaawansowanych rozwiązań technicznych, takich jak :

– wykonanie ze stali kwasoodpornej AISI 316 L

– płaszcz grzewczy ciśnieniowy, układ grzania wyposażony w pompę obiegową

– odpowietrznik ze specjalną siatką ochronną

– mieszadło ze skrobakami

– motoreduktor z zabezpieczeniem przed dostaniem się oleju do produktu, olej z atestem Food Grade

– montaż tensometrów pomiarowych na nogach podporowych lub cel pomiarowych na konstrukcji wsporczej

– montaż pełnej automatyki, monitorującej min. pracę mieszadła, temperaturę produktu, poziom zapełnienia, pracę układu ogrzewania

Ponadto na życzenie Klienta istnieje możliwość montażu innych, specyficznych rozwiązań technicznych i z zakresu automatyki sterującej.

  

Zdjęcia przykładowego zbiornika do czekolady wraz z detalami technicznymi.

Accessibility
pl_PL