Oferujemy szeroką gamę zbiorników technologicznych przeznaczonych do stosowania w przetwórstwie mleczarskim przy procesach fermentacji i produkcji jogurtu, kefiru, śmietany, serka homogenizowanego itp. oraz odkwaszania serwatki.
ZBIORNIKI FERMENTACYJNE
posiadają konstrukcję trójpłaszczową – z izolacją oraz płaszczem grzewczo-chłodzącym obejmującym dno i pobocznicę.
Pojemność – według potrzeb Klienta.
W ramach naszej oferty wykonujemy również zbiorniki do odkwaszania serwatki przeznaczone do montażu w instalacji zagęszczania i proszkowania serwatki kwaśnej.
KOTŁY TWAROŻKARSKIE I SEROWARSKIE
przeznaczone do wytwarzania twarogu oraz sera w układzie zamkniętym. Proces koagulacji mleka i obróbki masy twarogowej bądź serowarskiej odbywa się w kotłach w sposób zautomatyzowany.
ZBIORNIKI DO PIWA
leżakowe, wyszynkowe i fermentacyjne. Pojemność – według potrzeb Klienta. Zbiorniki produkujemy także w wykonaniu ciśnieniowym.
Zapewniamy:
– Dopuszczenie Głównego Urzędu Miar.
– Dopuszczenie Urzędu Dozoru Technicznego.